ДГ „Раковина” се включиха в превантивното полицейско занимание по пътна безопасност

Днес около 60 деца от детска градина „Раковина” – Бургас се включиха в превантивното полицейско занимание по пътна безопасност, в което пред служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас и своите родители демонстрираха теоретични знания и добиха практически опит.

Петгодишните малчугани от групите „Делфинче” и „Морски кончета” представиха изключително богата музикално-артистична програма, като поздравиха присъстващите с тематични песни и стихчета.

Специален гост на събитието беше инспектора по превенция към ОДМВР – Бургас г -жа Цветелина Рандева . Особено активни в заниманието се оказаха и родителите на участниците, които се бяха постарали някои от тях да са облечени със специални костюми – на моторист, скейтбордист и велосипедист, демонстриращи светлоотразителните знаци, с които всяка от категориите участници в пътното движение трябва да е снабдена. Останалите деца бяха със светлоотразителни жилетки, като отбелязаха, че те са само една малка част от отличителните белези в униформата на пътните полицаи. Също така децата подариха на шофьорите балони и флаери с послание “Пазете децата”!

Публикувано в категорие Изяви.

Коментарите са забранени.